Ο Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Ντουρμάς μιλά για τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής

Ο εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Αρχαγγέλου εκφράζει μέσα από αυτό το βίντεο της Πεμπτουσίας τον πόθο του να μοιραστεί με τους Ορθόδοξους αδελφούς την Χάρη του Αγιασμού και τη Θεία βοήθεια, προς εδραίωση της πίστης στο πρόσωπο του Πανοικτίρμονα Θεού, που παρέχεται από τα ένδοξα και θαυμάσια που ζούμε με την μεσιτεία του Αγίου Ταξιάρχου.

Μέσα από τα λόγια του γίνεται αντιληπτό ότι δεν έχουμε ανάγκη από ορθολογιστικές αποδείξεις, για το αν η πίστη μας είναι αληθινή, τη στιγμή που η παρουσία του Θεού και το Πολιούχου Αρχαγγέλου, με τα θαύματα που καθημερινά επιτελεί, με πρώτο και μεγαλύτερο την τόσο δυνατή αίσθηση της βοήθειάς Του σε κάθε στιγμή της ζωής, κάνουν κάθε αμφιβολία να εξαφανιστεί και να διαλυθεί, πριν ακόμη καταφέρει να φθάσει στην καρδιά και να τη μολύνει.

Αυτή την τόσο ζωντανή παρουσία του Θεού στην ζωή, καθώς και τη Χάρη των πρεσβειών των Αγίων Του, έρχεται να καταθέσει και με την έκδοση πολλών βιβλίων ο πατέρας Μάξιμος, ως βίωμα και παράδοση του τόπου, προς όφελος όλων μας, στο δρόμο προς την Βασιλεία των Ουρανών, τη μόνιμη και αιώνια κατοικία για την οποία ο Θεός της Αγάπης μας έπλασε.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s