Η νέα έκθεση του Άρχοντα αγιογράφου, κ. Κωνσταντίνου Ξενόπουλου με τα τρισδιάστατα έργα του

13077165_10208966060766008_1924847871_nΟ Άρχων αγιογράφος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, κ. Κωνσταντίνος Ξενόπουλος, μας παρουσιάζει τη νέα του δουλειά, που διαφέρει από ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα στην τέoagiografos-kwnstantinos-xenopoulosχνη της αγιογραφίας. Κάθε πινάκας είναι «έξεργο» και δίνει την αίσθηση τριών διαστάσεων. Μέσα στον μεγάλο πίνακα, δηλαδή, υπάρχει ακόμη ένα έργο μικρότερο, είτε προσώπου ή τοπίου ή ακόμη και ψηφιδωτού. Είναι μια σύνθεση καθαρά πρωτοποριακή, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

Στο πρώτο έργο, εικονίζεται ο Άγιος Παϊσιος, σε ξεχωριστό ξύλο, καθήμενος στον αύλιο χώρο του κελλιού του. Το καλύβι του είναι φιλοτεχνημένο με ψηφιδωτό σε συνδυασμό με ζωγραφική.agiografos-ksenopoulos-trisdiastata-erga

Το δεύτερο έργο, έξεργο και αυτό, με την Ι.Μ. Βατοπαιδίου, και αριστερά, στη γωνία, τον γέροντα Ιωσήφ καθήμενο. Σε ξεχωριστό ξύλο, απεικονίζεται ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, με διχρωμία.

agiografos-kwnstantinos-xenopoulos-1 Στο τρίτο έργο -που είναι και αυτό έξεργο -ο γέρων Νικάνωρ ο Καυσοκαλυβίτης απεικονίζεται να πίνει τον καφέ του, και δεξιά επάνω, σε ξεχωριστό ξύλο τα Καυσοκαλύβια που αποτελούν agiografos-ksenopoulos-nea-ekthesiκαι τον τόπο όπου ασκητεύει ο γέροντας.

Η έκθεση με τα νέα έργα του άρχοντα αγιογράφου, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης Money Show 2016, στις 21 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Hyatt, υπό την αιγίδα της Έκθεσης Προϊόντων Αγίου Όρους. Θα περιλαμβάνει πρωτοποριακής τεχνοτροπίας αγιογραφικές συνθέσεις, με αγιορείτικα θέματα. Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για τις ημέρες και ώρες διεξαγωγής, εντός ημερών.

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s