Η Unesco βραβεύει τον Άρχοντα Αγιογράφο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Κωνσταντίνο Ξενόπουλο!

unesco-vraveuei-ton-agiografo-ksenopoulo

Ο Άρχοντας Αγιογράφος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, κ. Κωνσταντίνος Ξενόπουλος είναι γνωστός στο περιβόλι της Παναγίας ως γνήσιο τέκνο του Αγίου Όρους και της Αθωνιάδας Εκκλησιαστικής Ακαδημίας. Με την ευλογία της Παναγίας και τις παραινέσεις των Αγίων Πατέρων, υπηρετεί την αγιογραφία στον κόσμο, μεταφέροντας, με την τέχνη του, το γνήσιο και αυθεντικό του Όρους.

Η συνεργασία του με την Έκθεση Προϊόντων Αγίου Όρους απέδωσε καρπούς πολλούς και, συν Θεώ, ωφέλιμους. Με μια σειρά σεμιναρίων προσωπικής διδασκαλίας στην τεχνική της αγιογραφίας, εκθέσεων των έργων του και με την προώθηση των βιβλίων του, πλήθος κόσμου έχει γνωρίσει βιωματικά την βυζαντινή τέχνη του Αγίου Όρους.

unesco-vraveuei-ton-agiografo-kwnstantino-ksenopoulo

Στις 22 Μαΐου 2016 ο Παγκόσμιος Οργανισμός της Unesco βραβεύει τον Κωνσταντίνο Ξενόπουλο για την προσφορά του στην τέχνη και στον πολιτισμό. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Hotel Regency Θεσσαλονίκης, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Unesco, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Προξενείου της Ιταλίας, του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου και της Έκθεσης Προϊόντων Αγίου Όρους.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου 2016 και ώρα 20:00 στην αίθουσα Ballroom 1 του Hotel Regency Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, στην αίθουσα Pre-function θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά έργα του με θέματα από την αγιορείτικη ζωή και αγιογραφίες βυζαντινής τεχνοτροπίας και ρωσικής αναγέννησης από τον Άγιον Όρος.

Η παρουσίαση θα διαρκέσει από 20 έως 22 Μαΐου 2016.

agiografos-ksenopoulos-trisdiastata-erga.jpg

ΤΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΥ

Τα έργα που παρουσιάζει για πρώτη φορά ο Άρχοντας Αγιογράφος είναι φιλοτεχνημένα ως έξεργα. Σε ένα αρμονικό πάντρεμα της βυζαντινής αγιογραφίας με την ζωγραφική και στον συνδυασμό αυτών με άλλες τεχνικές όπως το ψηφιδωτό, ο αγιογράφος αποδίδει με απτό τρόπο την αγιορείτικη ζωή. Οι παραστάσεις και τα πρόσωπα που εικονίζονται δεν είναι αποκύημα της φαντασίας του καλλιτέχνη, αλλά βιωματικές εμπειρίες που κατατίθενται με την χάρη του Θεού. Άλλωστε, πολλοί από τους εικονιζόμενους μοναχούς είναι παλιοί γνώριμοι του αγιογράφου.

agiografos-kwnstantinos-xenopoulos-1.jpg

Στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται τα μεγαλύτερα ονόματα της πολιτικής, οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής και όχι μόνο της χώρας μας.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s