Με την άδεια του πινέλου

img_3754Με χρωματική παλέτα φυσικών αποχρώσεων ο γέροντας Παΐσιος γίνεται αμέσως αντιληπτός. Μια ζωγραφική σύνθεση με υπογραφή – κάτω, δεξιά, Κ. Ξενόπουλος – απαντά στους θεατές που στέκονται και την κοιτάζουν.

Ο Άρχοντας Αγιογράφος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας παρουσίασε ένα νέο έργο που φέρει αγιορείτικη παράδοση, γνώση, ποιότητα αλλά και έκφραση του ανήσυχου πνεύματός του.

Το έργο αυτό μιλάει σε αυτούς που ακούνε αυτά που έχει να τους πει, να τους δείξει, ζωγραφίζοντας. Με στοιχεία κλασσικής ζωγραφικής δεμένα με λαϊκότροπη βυζαντινή – χαρακτηριστικό γνώρισμα του καλλιτέχνη – πρόκειται για έργο φιλοτεχνημένο με αυγοτέμπερα πάνω σε ξύλο.

Στα 30 χρόνια που ζει και εργάζεται εκτός του Αγίου Όρους όπου έζησε ως μαθητής και καθηγητής, ο Κωνσταντίνος Ξενόπουλος δεν σταματά να αναπαράγει στιγμές, βιώματα, εμπειρίες και ανησυχίες που σχετίζονται άμεσα με το Περιβόλι της Παναγίας.

Ο Άγιος Παΐσιος, πλέκει κομποσχοίνι έξω από το καλύβι που έφτιαξε ο ίδιος με απλά υλικά. Το καλύβι βρίσκεται δίπλα στο κελί των Αρχαγγέλων σε περιοχή της Ι.Μ. Ιβήρων.  Ο καλλιτέχνης επέλεξε να εικονίσει τον Άγιο σε πολύ μεγαλύτερη ηλικία απ’ αυτήν που είχε όταν ζούσε στο καλύβι αυτό. Η τέχνη όμως του το επιτρέπει. Όπως και του επιτρέπει να ονειρεύεται και να αναπολεί, να φτιάχνει με το πινέλο του φτερά και να πετά σε αγαπημένους τόπους και καταστάσεις.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s